Начало ПродуктиОТОПЛЕНИЕКОТЛИ , ГОРЕЛКИ , КАМИНИКОТЛИПЕЛЕТНИ ГОРЕЛКИПЕЛЕТНИ КАМИНИОТОПЛИТЕЛНИ ТЕЛААЛУМИНИЕВИ РАДИАТОРИВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИПАНЕЛНИ РАДИАТОРИПОДОВО ОТОПЛЕНИЕТЕРМОПОМПИТРЪБИ И АРМАТУРА ЗА ОТОПЛЕНИЕPEX-AL ТРЪБИ И ФИТИНГИАРМАТУРА РЕГУЛИРАНЕ И ИЗМЕРВАНЕМЕДНИ ТРЪБИ И ФИТИНГИРАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕТЕРМОСТАТИСЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИФотоволтаични системиТЕРМОСИФОННИ СИСТЕМИ отворен типСЛЪНЧЕВИ БОЙЛЕРИ (под налягане)СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИАКСЕСОАРИВОДОПРОВОДАРМАТУРАМесингови крановеПолипропиленови тръби и фитингиБОЙЛЕРИКОМБИНИРАНИ БОЙЛЕРИ ЗА СТЕНАКОМБИНИРАНИ СТОЯЩИ БОЙЛЕРИПРЕЧИСТВАНЕ И ОБРАБОТКАКЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯКЛИМАТИЦИПОМПИПОТОПЯЕМИ ПОМПИХИДРОФОРНИ РАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИНАПОРНИ ПОМИ Информация Доставка и рекламацииЗащита на личните данниУсловия за ползване Сънком ЕООД За насПартньори Контакти

Соларна система HP 150

Соларна система HP 150

1540.00лв.

Добави в количката:
 • Описание
 • Детайли
 • Документи

 

Комплектът включва:

 • бойлер 150 литра с неръждаем водосъдържател и 55 мм изолационна пяна
 • 15 бр. вакуумни тръби
 • електрически нагревател
 • клапан за налягане и температура- 6 Bar/99°С
 • Стойка от неръждаема стомана
 • крепежи и силиконови пръстени
 • Соларен контролер SR609C

Вакуумно тръбен соларен колектор с бойлер - затворена система.Позволява да се инсталира по-ниско от мястото за ползване, защото използва налягането на водопроводната мрежа.150 литра, 15вакуумни тръби осигуряващи дневен дебит 180-330 литра при 50 градуса по Целзий.Допълнителен ел. нагревател, който при нужда може да се използва.Изключително качествената изолация осигурява запазването на топлата вода до 72 часа.

 

МОДЕЛ

 HP

Изолация

Полиуретанова пяна - 55 мм

Покритие

неръждаема стомана -0.4 мм

Стойка

неръждаема стомана - 1.5 мм

Вакуумни тръби

Боросиликатно стъкло heat-pipe long
ф58x1800 мм

 

         Особенности при инсталация:

 1. Разширения край на медната тръбичка излизаща от тръбата (кондензатора), трябва да се постави в отвора на водосъдържателя. Това става като преди да се постави тръбата, медната тръбичка се издърпва 10 см нагоре и с придържане се вкарва до дъното на гнездото, в което трябва плътно да легне за по-добър топлообмен.
 2. Тръбите с вода, както топла, така и студена, които са изложени на външни условия, трябава да бъдат добре изолирани (препоръчително е монтаж на подгряващ кабел ), клапана за налягане също.
 3. Ред на монтаж:
 • сглобява се стойката;
 • поставя се водосъдържателя;
 • поставят се рефлекторите;
 • поставят се тръбите(вакуумните тръби не трябва да са изложени на пряка слънчева светлина , преди свързването на соларната система към водопреносната мрежа);
 • свързва се към водопреносната мрежа и ел.инсталация;

ВНИМАНИЕ !!!  При монтаж на система под налягане винаги поставяйте клапан по налягане и температура. В противен случай системата не е защитена от високо налягане и температура.Системите да се монтират само от правоспособни техници.

 

 

 

HP  серията представлява соларна система под налягане, при която не се изисква денивелация между водосъдържателя и смесителната батерия. За осъществяване циркулацията на водата между тях се използва налягането на водопреносната мрежа. При този модел соларния колектор и водосъдържателя са свързани в едно цяло. За случаите, в които е необходимо дозагряване на водата е добавен електически нагревател 1500 W с вградена термозащита. Материала  на водосъдържателя е неръждаема стомана. Вакуумните тръби са  с висока целогодишна ефективност от типа heat-pipe, които поглъщат и превръщат ултравиолетовия и инфрачервения спектър на светлината в топлинна енергия не само през ясен ден, а и през студено, дъждовно и облачно време. Те имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм. Стойката е изработена под 40 градуса наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. За нормалното функциониране на системата и осигуряване на достатъчно налягане на топлата вода в смесителната батерия, не е необходимо да има денивелация между нея и водосъдържателя. Това позволява системата да се монтира на произволно място ,подходящо осветено от слънцето.

Гаранционен срок 2 години.

 

 

 • Модел: HP 15-58/180
 • Доставно тегло: 105кг