Начало ПродуктиОТОПЛЕНИЕКОТЛИ , ГОРЕЛКИ , КАМИНИКОТЛИПЕЛЕТНИ ГОРЕЛКИПЕЛЕТНИ КАМИНИОТОПЛИТЕЛНИ ТЕЛААЛУМИНИЕВИ РАДИАТОРИВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИПАНЕЛНИ РАДИАТОРИПОДОВО ОТОПЛЕНИЕТЕРМОПОМПИТРЪБИ И АРМАТУРА ЗА ОТОПЛЕНИЕPEX-AL ТРЪБИ И ФИТИНГИАРМАТУРА РЕГУЛИРАНЕ И ИЗМЕРВАНЕМЕДНИ ТРЪБИ И ФИТИНГИРАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕТЕРМОСТАТИСЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИАКСЕСОАРИ ЗА ФОТОВОЛТАИЧНИ С-МИИНВЕРТОРИФОТОВОТАИЧНИ ПАНЕЛИТЕРМОСИФОННИ СИСТЕМИ отворен типСЛЪНЧЕВИ БОЙЛЕРИ (под налягане)СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИАКСЕСОАРИВОДОПРОВОДАРМАТУРАМесингови крановеПолипропиленови тръби и фитингиБОЙЛЕРИКОМБИНИРАНИ БОЙЛЕРИ ЗА СТЕНАКОМБИНИРАНИ СТОЯЩИ БОЙЛЕРИПРЕЧИСТВАНЕ И ОБРАБОТКАКЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯКЛИМАТИЦИПОМПИПОТОПЯЕМИ ПОМПИХИДРОФОРНИ РАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИНАПОРНИ ПОМПИ Информация Доставка и рекламацииЗащита на личните данниУсловия за ползване Сънком ЕООД За насПартньори Контакти

Вакуумно-тръбни колектори PM 12

Вакуумно-тръбни колектори PM 12

828.00лв.

Добави в количката:
  • Описание
  • Детайли
  • Документи

 

 

За битова гореща вода и подпомагане на отоплението
Технологията Heat Pipe, отличните изолационни характеристики на вакуума и максимално улавяне на слънчевата радиация ги прави рентабилно решение за всяка соларна инсталация.


Естетичен дизайн. Висока ефективност. Некорозиращи и устойчиви материали. Дълъг експлоатационен живот.

Вакуумни тръби от термозакалено боросиликатно стъкло.

Селективно покритие за ефективно абсорбиране наслънчевата светлина.

Топлопроводими пластини, устойчиви при високитемператури на стагнация.

Медни топлоносещи тръби тип Heat Pipe TU 1. Тръбнатасистема е произведена с минимален брой заварки за безупречна херметичност и намаляване възможността занатрупване на отлагания.

Двата извода на събирателната тръба (колектор) могатда бъдат свързани като вход или изход топлоносител в произволна посока.

Температурен датчик с възможност за монтиране отлявоили отдясно, в зависимост от положението на изход топлоносител.

Високоефективна изолация на събирателния колектор.

Монтаж върху равен, наклонен покрив или фасада. Лесен транспорт, монтаж и поддръжка. Вакуумните колектори продължават да функционират приедна или повече счупени тръби. Възможност за свързванена няколко колектора VTC.

Устойчивост на вятър, градушка, сняг и запрашеност.

Heat Pipe


Слънчевите колектори със суха вакуумна тръба по технологията Heat Pipe (топлинна тръба) се характеризират с висока ефективност: подобрени са топлинно-абсорбиращите качества на слънчевия колектор, ниски топлинни загуби и устойчивост при сурови климатични условия.
Тръбата Heat Pipe
  представлява комплекс от две концентрично разположени стъклени тръби и вакуум между тях. Повърхността на вътрешната тръба е покрита със селективен слой позволяваща максимална абсорбция на слънчевите лъчи, минимално отдаване и висок коефициент на полезно действие. В центъра на „Heat Pipe" е разположена куха медна тръбичка, в която започват процеси на изпарение на нетоксичен флуид, който предава температурата към върха й и я отдава към колекторния възел, от където се загрява топлоносещата  течност. Процесите се повтарят отново и отново.Технически характеристики:
 
Брой вакуумни тръби: 12
Обща площ: 1.87 м²
 

Вакуумно-тръбните соларни колектори са окомплектовани с вакуумни тръби с висока целогодишна ефективност от типа heat-pipe, които поглъщат и превръщат ултравиолетовия и инфрачервения спектър на светлината в топлинна енергия не само през ясен ден, а и през студено, дъждовно и облачно време. Те имат минимум 15 години ефективност и издържат на градушка с размер на ледените късове до 25 мм. Стойката е изработена под 40 градуса наклон и при правилен монтаж осигурява оптимално осветяване на вакуумните тръби и загряване на водата. Циркулацията на топлоносещата течност се осъществява благодарение на циркулационна помпа и соларен контролер, следящ температурата на течноста в колектора и на водата в бойлера. Този прецизен контрол спомага за по-ефективната работа на системата. При тези системи бойлера се намира в самата сграда, близо до консуматорите, а колекторите се монтират на покрива, по между им се монтира тръбопровод за отвеждане на загрятата топлоносеща течност от колекторите към бойлера.

Гаранционен срок 2 години

  • Доставно тегло: 72кг