Начало ПродуктиОТОПЛЕНИЕКОТЛИ , ГОРЕЛКИ , КАМИНИКОТЛИПЕЛЕТНИ ГОРЕЛКИПЕЛЕТНИ КАМИНИОТОПЛИТЕЛНИ ТЕЛААЛУМИНИЕВИ РАДИАТОРИВЕНТИЛАТОРНИ КОНВЕКТОРИПАНЕЛНИ РАДИАТОРИПОДОВО ОТОПЛЕНИЕТЕРМОПОМПИТРЪБИ И АРМАТУРА ЗА ОТОПЛЕНИЕPEX-AL ТРЪБИ И ФИТИНГИАРМАТУРА РЕГУЛИРАНЕ И ИЗМЕРВАНЕМЕДНИ ТРЪБИ И ФИТИНГИРАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕТЕРМОСТАТИСЛЪНЧЕВИ СИСТЕМИАКСЕСОАРИ ЗА ФОТОВОЛТАИЧНИ С-МИИНВЕРТОРИФОТОВОТАИЧНИ ПАНЕЛИТЕРМОСИФОННИ СИСТЕМИ отворен типСЛЪНЧЕВИ БОЙЛЕРИ (под налягане)СЛЪНЧЕВИ КОЛЕКТОРИАКСЕСОАРИВОДОПРОВОДАРМАТУРАМесингови крановеПолипропиленови тръби и фитингиБОЙЛЕРИКОМБИНИРАНИ БОЙЛЕРИ ЗА СТЕНАКОМБИНИРАНИ СТОЯЩИ БОЙЛЕРИПРЕЧИСТВАНЕ И ОБРАБОТКАКЛИМАТИЗАЦИЯ И ВЕНТИЛАЦИЯКЛИМАТИЦИПОМПИПОТОПЯЕМИ ПОМПИХИДРОФОРНИ РАЗШИРИТЕЛНИ СЪДОВЕЦИРКУЛАЦИОННИ ПОМПИНАПОРНИ ПОМПИ Информация Доставка и рекламацииЗащита на личните данниУсловия за ползване Сънком ЕООД За насПартньори Контакти

Пелетен котел Biodom 27C5-34kW

Пелетен котел Biodom 27C5-34kW

5900.00лв.

Добави в количката:
  • Описание
  • Детайли
  • Документи

Пелетен котел Biodom 27C5 - 34 kW

Производител BIODOM 27 - Словения

Със своята BioLogic технология, котелът се приспособява към променящите се работни условия, като по този начин осигурява оптимална ефективност и стабилна работа през годините на експлоатация.

Системата BioLogic автоматично регулира всички необходими условия за добро изгаряне и топлоотдаване на димните газове към водата, в същото време разпознава качеството на пелетите и съответно променя скоростта им на подаване в горелката. В непрекъснат режим на работа се измерва налягането в горивната камера и автоматично се регулира така, че да се гарантира постоянното и правилно подаване на кислорода необходим за горивния процес, независимо от електрическото напрежение, тягата, надморската височина, качеството на пелетите, замърсяването на комина, горивната камера и топлообменниците.

С помощта на първи вентилатор, който създава отрицателно налягане в горивната камера, а чрез вторият вентилатор въздухът за изгаряне и димните газове се вентилират през топлообменика с тридесет димогарни тръби и турболатори, които осигуряват оптимален топлообмен.

 Автоматизацията BIOLOGIC, с която са оборудвани пелетните котли BIODOM, е иновативно решение. Резултат на дълго годишно научно развитие и експериментиране!

Сега не е необходим специалист за първото пускане на котела, а параметрите на горенето винаги ще бъдат идеални, въпреки качеството на пелетите, метеорологичните условия (вятър, атмосферно налягане) или състоянието на комина.

Всички котли BIODOM са многократно сертифицирани в Дания и Италия и имат сертификат клас 5 съгласно EN 303-5: 2012.

  •        Клас на енергийна ефективност А++
  • Гаранция на водната риза 5 години


Вграден хидравличен изравнител с циркулационна помпа, възвратен клапан, защитна група и анти-кондензна функция

  • Оборудван с два вентилатора: за подаване на първичен въздух и за извличане на изходящите димни газове

БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЪРВОНАЧАЛНИ НАСТРОЙКИ И ПРИ СМЯНА НА ПЕЛЕТИ!!!

Максимална мощност: 33,50 kW

КПД: 93 %

Максимална номинална мощност: 8,65 -  30,8 kW

Капацитет на резервоара: 180 кг

Консумация на пелети: 1,92 – 6,82 кг/ч

Автономна работа с едно зареждане на резервоар за пелети – от 26,4 до 93,8 часа

Димоотвод: 80 мм

Минимална тяга на комина: 0,11 (± 0,02) mbar

Средна температура на димните газове: 56,8 °C - 114,9 °C

Тип гориво: пелети клас А1 и А2

Обем на водната риза: 74 л

Консумация на ел. енергия при запалване: 328,5 W

Консумация на ел. енергия при максимален режим: 78,5 W

Консумация на ел. енергия при минимален режим: 19 W

Консумация на ел. енергия при режим на изчакване: 3 W

Отопляема площ: от 80 до 450 m2

Тегло: 270 кг

Размери H x L x P (мм): 1400 x 920 х 660

Защитен термостат

Седмичен програматор

  • Произведено от: Biodom